Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Иницијатива

Директорката на средното училиште „Ѓорги Наумов”, Жанета Сервини наместо да си поднесе оставка од морални причини најавува тужби?

После објавувањето на веста дека ученици од Битола биле присутни во Софија претставени како истомисленици на Ванчо Михајлов, предводени од директората на средното техничко...

Levica with an Open letter to EU institutions – asking for condemnation of Bulgarian funded fascist clubs

Levica (The Left) sent an Open letter demanding that the EU institutions condemn Bulgaria's actions for promoting and supporting associations that glorify Nazi collaborators,...

Левица со отворено писмо до институциите на ЕУ – бара осуда за фашистичките клубови

Трендот на отворање клубови кои носат имиња на фашистички дејци со цел рехабилитација и глорификација на фашизмот, нацизмот во нивните современи облици мора да...

Инцидент: Апасиев физички нападнат во Благоевград

На денешното отворање на македонскиот културен клуб, претседателот на Левица - Димитар Апасиев беше физички нападнат од бугарски уфрлен шовинист! Провокаторот за време на целиот...

Дали Талат му го пратил известувањето на Апасиев по гулаб-писмоносец?

(Процедурално обраќање на пратеникот и претседател на Левица - Димитар Апасиев во однос на поднесената иницијатива за референдум.) „На ден 07.10.2022 година, јас како граѓанин-физичко...

Реџеп Исмаил: Имате за бифтеци, немате за плати на работниците во ЈСП?

Излагање на советникот од Левица во Град Скопје, Реџеп Исмаил – ХАКТАН. „Владата е одговорна за ситуацијата со ЈСП. Додека троши за подмирување на сметки за...

Последни објави