Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Барање

  Барање за видно означување, уредување и поставување на инфо табли со возен ред на автобуските постојки

  Советниците на Левица во Советот на Општина Велес денес поднесоа барање до Градоначалникот Колев за видно да се означат, уредат и да се постават...

  Левица Свети Николе: Референдумот за регионалната депонија мора да се спроведе

  Откако минатата седмица Министерството за животна средина и просторно планирање соопшти дека ингеренциите на Општина Свети Николе ќе и бидат одземени во делот со...

  Советниците на Левица побараа од Градоначалникот Колев воведување на двосменско работење на општинската администрација

  Со цел овозможување на граѓаните полесен пристап до услугите на Општината, бараме од Градоначалникот да воведе двосменско работење на архивата, граѓанскиот сервис како и...

  Левица поднесе барање за инспекциски надзор за модната конфекција „Стоби“ од Велес

  Модната конфекција „СТОБИ” од Велес повторно го злоупотребува Законот за работни односи и ги крши правата на работниците. Во Левица се обратија работници, вработени...

  Левица – Росоман: Дали Општина Росоман чека да се доградат дивоградбите па да покрене постапка за стопирање на изградбата?

  Членот на Советот од редовите на Левица, поднесе барање на 14.12.2021 за стопирање на изградба на дивоградба по добиено известување дека општината нема издадено...

  Левица – Аеродром: Народна кујна и субвенции за енергетски ефикасни фасади, кровови, прозорци, лифтови во Аеродром

  На вчерашната деветта седница на советот на Општина Аеродром од поднесените три точки беа прифатени и усвоени две точки на Левица. Едната точка е...

  Последни објави