Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Заложби

Широката коалиција ДПМНЕ и СДСМ заедно за уништување на Ѓорче Петров – Нови згради во Хром, Дексион и кај Реонски Парк

На последната седница на Советот, иако советничката група од Левица гласаше „ПРОТИВ“ – мнозинството даде согласност и на тој начин се усвои дополнувањето на...

Не се знае дали и кога ќе проработи градинката во Драчевиќ, ама вработувања ќе има!

Еден од клучните адути на СДССМ за предизборна кампања на локалните избори во Кочани минатата година беше изградбата на детска градинка во населбата Драчевик....

Граѓаните на Општина Кисела Вода имаат право да знаат каде одат нивните пари

Општината е сервис на граѓаните и како институција е задолжена да работи чесно и домаќински со финансиите на граѓаните, да ги апсолвира и решава...

Левица поднесе иницијатива до Уставниот суд за поништување на основачките акти на фашистичкиот центар „Ванчо Михајлов”

Левица ги користи сите правни механизми кои ги има на располагање за забрана на понатамошната работа на неофашистичките клубови, кои непречено од пробугарските СДС...

Изгласана иницијативата за измена и дополнување на автобускиот превоз во Гази Баба

Константните примедби и поплаки од страна на жителите на Општина Гази Баба во однос на јавниот транспорт конечно резултираат со промени. Имено, советниците на Левица...

Надоместот за образовни асистенти за децата со попреченост во средните училишта дупло зголемен благодарение на Левица

*Обраќање на КАТЕРИНА ЈОВАНОВСКА, Совет на Град Скопје Од оваа учебна година образовните и личните асистенти кои работат со деца со попреченост во средните училишта...

Последни објави