Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Изјави и коментари

Во Европа ситуацијата е различна и се дискутира за санкциите

„На состанокот на Европската Левица со нашите сродни партии (кои организираа масовен протест во Франција) разговаравме токму за овие работи. Состојбата во Европа е различна,...

Дали Талат му го пратил известувањето на Апасиев по гулаб-писмоносец?

(Процедурално обраќање на пратеникот и претседател на Левица - Димитар Апасиев во однос на поднесената иницијатива за референдум.) „На ден 07.10.2022 година, јас како граѓанин-физичко...

Реџеп Исмаил: Имате за бифтеци, немате за плати на работниците во ЈСП?

Излагање на советникот од Левица во Град Скопје, Реџеп Исмаил – ХАКТАН. „Владата е одговорна за ситуацијата со ЈСП. Додека троши за подмирување на сметки за...

Спикерот Џафери силеџиски ја врати иницијативата на Левица за референдум на корекција

Изјава на Димитар Апасиев, претседател и пратеник на Левица, за Дневникот на Сител ТВ. „Иницијативата не е одбиена, таа е вратена на корекција. Спикерот Џафери...

Голем антифашистички протест како народен одговор

Изјава на Јована Мојсоска, член на Президиумот на Левица "Да, ние сме организатори на протестот. Во истиов момент држи пресконференција претседателот на Левица Димитар Апасиев,...

Левица во Брисел во интерес на Македонија

Потребата за нов енергетски модел за производство и стопанисување со енергенсите е заедничка за цела Европа. Сите капацитети треба да бидат вратени во доменот...

Последни објави