Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Колумни и блогови

  Здравјето на прво место, попис може и догодина!

  Изјавата на директорот на Државниот Завод за Статистика (ДЗС) во однос на тоа дека попишувачите ќе смеат да влезат во дворовите на луѓето и...

  „Етничка припадност“ во личните карти – модел за сегрегација

  Со предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за лична карта, поднесен од Движењето БЕСА, се вршат повеќе работи. Една од главните работи е...

  Апасиев: Законот за владиниот бакшиш на „МАКПЕТРОЛ” мора да падне – за Републиката да може да стане!

  Овој стручен текст се занимава со правните причини во прилог на тезата дека донесувањето на контроверзниот и проолигархиски Закон за решавање на спорот помеѓу Владата...

  Апасиев: Спроведувањето попис сред пандемија е противуставно

  Овој стручен текст се занимава со образлагање на правните причини во прилог на тезата дека спроведувањето на планираниот априлски попис, во време на пандемија,...

  Потребни се правични, а не закони во полза на корумпираната елита

  Владата и натаму продолжува со својата шверцерска политика на урнисување на владеењето на правото во Република Македонија (РМ). Имено, се предлагаат измени на голем...

  Уставниот суд ќе мора да ја поништи функцијата „Прв вицепремиер”

  Пишува: проф. Димитар Апасиев – Претседател на Левица и пратеник во Собранието на РМ. Целта на Иницијативата за оценка на уставноста и законитоста на Деловникот за изменување и дополнување на Деловникот...

  Последни објави