Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Колумни и блогови

Трансферот на предметите од СЈО стои на стаклени нозе и може правно да биде соборен

  Ако се прифати оваа илегална и первертирана пракса, тоа би значело дека Катица Јанева, од притворот, ќе можеше да го ослободи од кривично гонење...

Поразените на патот кон ЕУ

Централен мотив за политичка акција на сите владејачки елити, во епохата на независна Република Македонија, беше да си обезбедат 100% од просторот за маневар...

Рашковски пука во празно: Стратешките тужби за замолчување на јавноста се најомразени во Стразбур

  Едно современо демократско општество се разликува од тоталитарното токму по тоа што јавната критика и т.н. јавно дебатирање за грешките на властодршците (поединци или...

Од иста ситуација не може да се продуцираат две вонредни состојби

  Претседателот на РМ – сосема противуставно, паушално и арбитрарно, донесе нова, т.е. втора деклараторна Одлука за утврдување на постоење на вонредна состојба дополнителни 30...

#Од5тиМајДоКрај: Бојкотот сега е контрапродуктивен, другари!

„Така, Критиката го истреби осквернувањето на духот од материјата и на критиката од масата, со тоа што го поштеди своето сопствено тело -...

Дрвениот новоговор на кандидатoт Пендаровски: гарантирана формула за неуспех

  Во политичката арена победува ораторот кој доблесно, одважно и достоинствено се држел до своите принципи и ставови во јавниот дискурс, а не оние политички...

Последни објави