Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Колумни и блогови

  Да се запре власта – тоа е суштината на Уставот

    Нека овде ми биде дозволено стручно да спорам со уставните судии, провоцирајќи ја нивната професионална етика, граѓанска свест и човечка совест, бидејќи „она што...

  Департизирана и професионална администрација во служба на народот

  Односот на граѓаните кон власта се прекршува врз јавната администрација. Секој вид на државна репресија нужно се операционализира баш преку јавната администрација. И обратно,...

  Какви синдикати ни се потребни?

  Најубавите денови се: Деновите кои сеуште не сме ги доживеале. (Назим Хикмет) Во една класична социолошка дефиниција синдикат е организација на работници која се залага за...

  Последни објави