Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Левица од Советите

Јанчев: Со широката коалиција, СДС и ДПМНЕ заедно ја задолжија Општина Гевгелија!

На последната седница на Советот на Општина Гевгелија, со мнозинство гласови од ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, беше усвоена Одлуката за задолжување во износ од 850.000...

Поради колизија на интереси со градоначалниците – Град Скопје треба да постави мерна станица кај Усје!

Советникот на Левица во Советот на Град Скопје - АМАР МЕЦИНОВИЌ, истакна дека иако во Советот на Општина Кисела Вода е поднесена иницијатива од Левица...

Исмаил: Со поставената мерна станица кај Усје ќе се зголеми јавниот притисок кон најголемите загадувачи!

„Имаме констатација од неколку институции дека компанијата УСЈЕ е загадувач во Град Скопје. Веднаш потоа, низа медиуми излегоа во одбрана на овој олигарх.Јас не...

Јовановска: Мерната станица кај Усје е појдовна точка за детектирање на загадувачите во Скопје

„Иако поставувањето на мерна станица кај индустрискиот капацитет УСЈЕ не е системско решение, сепак претставува појдовна точка за детектирање на најголемите загадувачи во градот...

Реконструкција на игралиште на Инцијатива на Левица во Град Скопје

По амандман на советниците од Левица на 13. седница на Советот на Град Скопје, на предлог-ребелансот на Буџетот на Град Скопје за 2022 година, прифатена беше...

Општина Росоман ќе биде предмет на Ревизија за прв пат по 12 години по барање на Левица

Советникот на Левица во Општина Росоман побара ревизија во Март, 2023 година согледувајќи дека 12 години Државниот Завод за Ревизија не спроведува редовни ревизии,...

Последни објави