Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Предлози

  Пратениците од Левица ќе предложат lex specialis закон за уставните судии

  Членовите на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата на седница предложија кандидати за судии на Уставниот суд. СДСМ, ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ, со...

  Со поднесената – Резолуција бараме негирањето на македонскиот народ да се осуди како неофашистички чин

  На Денот на победата над фашизмот, пратениците на Левица поднесоа Предлог - Резолуција против рехабилитацијата и глорификацијата на фашизмот, нацизмот и нивните современи облици. Повикувајќи...

  Пратениците денес да го изгласаат предлогот за намалување на времетраењето на договорите на определено време

  На дневен ред на денешната седница во Собранието е ставен Предлогот на законот за изменување на Законот за работните односи, поднесен од пратениците на...

  СДСМ и ДУИ гласаа против обезбедување на стечајците

  Со 34 гласа ЗА, 42 ПРОТИВ и 1 воздржан, предлог - законот на Левица за материјално обезбедување на стечајците по кратка постапка не се...

  Предлог – Законот за обештетување на стечајците на дневен ред на денешната Собраниска Седница

  Пратениците на Левица на 4-ти Април го поднесоа Предлог законот за материјално обезбедување на стечајците. Истиот ќе се најде денес на дневен ред, на...

  Левица поднесе предлог-закон за намалување на договорите на определено време

  Откако пратениците од делегитимираната коалиција, СДСМ и ДУИ, гласаа против предлог-законот на Левица за изменување на Законот за работни односи да се стави на...

  Последни објави