Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Програмски сектори

Распродажба на енергетските ресурси е директно поткопување на независноста

Додека целокупниот нормален свет води битка за локации за производство на електрична енергија од непресушни, обновливи извори (сонце, ветер и вода) и се стреми...

Иако жетвата на пченицата е при крај, откупни цени со мелничарите не се договорени

На крајот на овогодишната жетва на пченицата, земјоделците се одлучуваат да ја складираат пченицата и да не ја предаваат на мелничарите. Цената која им...

Повторни отпуштања во Свети Николе – 180 текстилни работници оставени на улица

Поранешниот пратеник од СДСМ Ангел Димитров, актуелен претседател на Организацијата на работавачи, директор на светиниколската конфекција „Мода“ кој минатиот месец го прекина работниот однос...

Поддршка за Куба – против контрареволуционерните демонстранти кои се во служба на империјалистичките интереси

Во текот на пандемијата поради Корона вирусот недоволно беше запазена општата солидарна политика на Куба кон светот, нетипична за сите останати земји од западниот...

Протест на земјоделците во Прилеп за неисплатените субвенции

Земјоделските здруженија соочени со крајно исцрпувачката состојба во која се наоѓаат предизвикана од ковид пандемијата, неповолните цени на земјоделските производи, зголемените трошоци, лошите временски...

На Ромите и жртвите на насилство им се нудат кампањи наместо функционални системски решенија

РЕАКЦИЈА ДО ЈАВНОСТ Деновиве сме сведоци на засилена предизборна агенда на Министерството за труд и социјална политика, па не поминува ниту ден, а да не...

Последни објави