Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Соопштенија и реакции

  Поддршка за иницијативата пратениците да ја донираат својата прва плата

  Левица силно ја поддржува иницијативата сите 120 пратеници во Собранието да ја донираат својата прва пратеничка плата за решавање на конкретни горливи проблеми во...

  Продолжува судскиот прогон против истакнати членови на Левица

  Денес, вторник, 24 јануари 2017 во 11.30 е закажано ново рочиште на судскиот процес против Мариглен Демири поради учество во протестите минатата година. Протестите одамна...

  Општините кои ги откажаа новогодишните прослави да објават како ги потрошија парите

  Левица бара локалните самоуправи кои ги откажаа новогодишните прослави да објават јавно и транспарентно каде точно завршија средствата, кои ветија дека ќе ги пренаменат...

  Заедничката платформа на ДУИ, Беса и Алијансата за Албанците не ги решава проблемите, туку го отежнува нивното решавање

  Во услови кога: голем процент од населението во Р. Македонија живее во сиромаштија (460 000 луѓе се под прагот на сиромаштија, а 180...

  Да им се помогне на сиромашните граѓани, наместо да се трошат народните пари на новогодишни прослави!

  Вообичаената практика - безмилосно да се трошат народните пари за организација на новогодишни настани, продолжува. Градот Скопје предвидено е да потроши вкупно 5 милиони...

  Покана за прес – Формирање влада без ДПМНЕ

  Денес, четврток, 15 декември, во 11.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во своето седиште, кое се наоѓа на ул. Ѓуро Ѓаковиќ бр. 20,...

  Последни објави