Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Соопштенија и реакции

Бојкот на изборите и протести за рушење на режимот!

Македонија е на крстопат! Автократскиот режим реши да го спречи процесот на враќање на демократијата, но нема да му успее! Никој не е посилен...

ЛО Левица Струмица: Да се отвори откупен центар за пазарните вишоци на земјоделски производи

ЛО на Левица Струмица смета дека протестите на земјоделските здруженија заради ниските отпупни цени на земјоделските производи, се демократско право на изразување на незадоволство...

Левица се залага за формирање на експертска влада

Старите партии се способни само за креирање кризи. Затоа, потребно е да се формира експертска влада. Сведоци сме на најновиот чин од политичката фарса во...

Јавните објекти во градот се заеднички на сите нас, а не се полигон за остварување на нечии профити!

Локалниот огранок на Левица од Струмица најстрого ги осудува вандалските чинови кои се случуваат околу салата Партизан како и внатре во Отворениот Граѓански Универзитет...

Затворањето на границите за бегалците е врв на лицемерието на ЕУ!

За време на Втората светска војна беа раселени околу 40 милиони Европејци. Денес, Европа ги затвора своите граници за бегалците од Африка и Азија. Изговорот е...

Левица со поддршка за најавениот штрајк на УПОЗ!

Левица во целост го поддржува најавениот штрајк на гранскиот синдикат УПОЗ, кој е закажан да трае од 23 до 25 март и кој треба...

Последни објави