Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Соопштенија и реакции

Биди дел од ослободувањето!

Живееме во мигови кои се исклучително важни за нашата земја и за сите нас. Или ќе си ги вратиме назад слободата, земјата, надежта во...

Да се здружиме во име на борбата против неправдата!

Левица се приклучува на повикот на движењето Протестирам за денешниот протест во 18:00 часот пред Специјалното јавно обвинителство. Аболицијата на политичарите обвинети за криминални дејствија,...

Бојкот на изборите и протести за рушење на режимот!

Македонија е на крстопат! Автократскиот режим реши да го спречи процесот на враќање на демократијата, но нема да му успее! Никој не е посилен...

ЛО Левица Струмица: Да се отвори откупен центар за пазарните вишоци на земјоделски производи

ЛО на Левица Струмица смета дека протестите на земјоделските здруженија заради ниските отпупни цени на земјоделските производи, се демократско право на изразување на незадоволство...

Левица се залага за формирање на експертска влада

Старите партии се способни само за креирање кризи. Затоа, потребно е да се формира експертска влада. Сведоци сме на најновиот чин од политичката фарса во...

Јавните објекти во градот се заеднички на сите нас, а не се полигон за остварување на нечии профити!

Локалниот огранок на Левица од Струмица најстрого ги осудува вандалските чинови кои се случуваат околу салата Партизан како и внатре во Отворениот Граѓански Универзитет...

Последни објави