Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Соопштенија и реакции

Правото на предлагање листи за пратеници од група избирачи – „демократска фасада“ на изборниот процес

Денес почнува собирањето потписи за истакнување кандидатски листи за пратеници преку групи избирачи. Законскиот рок во кој треба да се соберат по 1.000 потписи...

Покана за прес – Санитарен кордон за изолирање на ДПМНЕ

Денес, вторник, 25 октомври, во 11.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк наспроти Собранието на Република Македонија. На прес конференцијата ќе биде...

Левица со нови локални ограноци

Посветени на нашите идеи, принципи и заложби, Левица од нејзиното формирање активно работи на терен и секојдневно се среќава со граѓаните кои пројавуваат интерес...

Иницијатива за истакнување на заеднички непартиски листи на изборите кои би ги поддржале сите антирежимски партии

Левица е формирана затоа што постои големо незадоволство кај граѓаните, не само од криминалната клика на власта, туку и од сите досегашни партии. Левица...

Покана за прес: Штрајк во Леарница: газдите рамнодушни, институциите глуви, а работниците без плати

Во среда, 14 септември, во 13.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк, пред Собранието на Република Македонија со цел да се...

25 години независност – 25 години осиромашување и обесправување

Наместо полни со оптимизам и позитивни чувства да ја одбележуваат 25-годишнината од независноста на Република Македонија, мнозинството граѓани воопшто немаат причини за славење. Нивниот...

Последни објави