Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Соопштенија и реакции

Приватизациите ги поскапуваат услугите и ги јакнат олигарсите

Новиот бран на распродажба на јавните добра кој го сведочиме периодов се одвива стихијно и без јавна дебата, а неговиот резултат е повеќе од...

Реакција – Детска кардиохирургија

  Денес во отсуство на дебата ја видовме вистинската цел на оваа Влада, а тоа е комплетна приватизација на здравството преку градење на јавно-приватни партнерства...

Вештачкото пропаѓање на јавното здравство за да се понуди „решение“ на приватизација мора да престане

Долгогодишното трупање на проблемите во здравството и немање на политичка волја, но и визија за решавање на истите кулминираше со протест пред ФЗОМ на...

Прогресивниот данок не прави ефикасна прераспределба меѓу класите

Најавениот прогресивен данок не прави разлика помеѓу работниците и газдите. Избегнувајќи да го даночи прогресивно богатството на газдите, тој создава нови поделби и антагонизми...

Главниот виновник за загадениот воздух е корумпираното владеење на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ

Решавањето на енормното загадување на воздухот мора да биде врвен приоритет на секоја власт, со оглед на тоа што статистиките потврдија дека во Скопје...

ИНИЦИЈАТИВА ЗА МАСОВЕН НАРОДЕН ОТПОР КОН ПОСЕГНАТИТЕ УСТАВНИ ПРОМЕНИ!

ДЕКЛАРАЦИЈА НА ОТПОРОТ Тоа што некни се случи во Собранието на Република Македонија е само драмски чин на претставата каде тиранијата на политичките елити уште...

Последни објави