Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Соопштенија и реакции

Јавните објекти во градот се заеднички на сите нас, а не се полигон за остварување на нечии профити!

Локалниот огранок на Левица од Струмица најстрого ги осудува вандалските чинови кои се случуваат околу салата Партизан како и внатре во Отворениот Граѓански Универзитет...

Затворањето на границите за бегалците е врв на лицемерието на ЕУ!

За време на Втората светска војна беа раселени околу 40 милиони Европејци. Денес, Европа ги затвора своите граници за бегалците од Африка и Азија. Изговорот е...

Левица со поддршка за најавениот штрајк на УПОЗ!

Левица во целост го поддржува најавениот штрајк на гранскиот синдикат УПОЗ, кој е закажан да трае од 23 до 25 март и кој треба...

Левица го поддржува протестот пред Уставниот суд!

Левица го поддржуваше и ќе продолжи да го поддржува народниот изблик на незадоволство против диригираните одлуки на Уставниот суд. Нашите членови и досега даваа...

Ако бидат фер и демократски, изборите на 5 јуни ќе значат крај на автократскиот режим во Македонија

ВМРО-ДПМНЕ, автократската партија која воспостави автократски режим во Македонија, е принудена да отстапува. Веќе не е онолку силна колку што сака да остава впечаток...

Последни објави