Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Соопштенија и реакции

Letter to the representatives of the embassies and international organizations accredited in Macedonia

Dear Sirs, We are writing to bring to your attention our concern about the continual application of ‘selective justice’ in the Republic of Macedonia and...

Изборите на 5 јуни се противуставни!

Левица предупредува дека во случај да се одржат избори на 5 јуни ќе биде прекршен Уставот на Република Македонија! Според Уставот, една од темелните...

Парцијалните победи се недоволни, сакаме целосно враќање на демократијата

Граѓаните на Македонија покажаа со каква сила располагаат! По еден месец континуирани протести, исклучително масовни, ширум Македонија, конечно го принудивме режимот на одредени отстапки....

Покана за прес конференција – Продолжува режимската хајка врз Левица

Продолжува режимската хајка врз Левица! Денеска во 12 часот, членот на Президиумот на Левица, Мариглен Демири, е повикан на информативен разговор во Основното јавно...

Секој ден е 1-ви мај!

1-ви Мај е денот кога работничките и работниците обично се присетуваат на состојбата со нивните права. Тоа е денот кога се сеќаваме дека минималната...

Биди дел од ослободувањето!

Живееме во мигови кои се исклучително важни за нашата земја и за сите нас. Или ќе си ги вратиме назад слободата, земјата, надежта во...

Последни објави