Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Став

  Со усвоените амандмани ЕУ го поддржа шовинизмот на Бугарија

  На 19-ти мај, Европскиот парламент со 508 гласа ЗА и 56 ПРОТИВ го изгласаа Извештајот за напредокот на Македонија на известувачот и бугарскиот европратеник,...

  Разноликоста на Левица е резултат на нејзиното ширење како средна политичка партија

  „После локалните избори, политиката на Левица е влезена во разноликост, затоа што тоа е природно за ширење на политичката партија - која влегува во...

  Резимирање на 12-та седница и ставот на Левица-Битола за одлуките

  Поминавме исцрпувачки ден, седница која траеше 14 часа, обвинувања и лаги но на крај маските паднаа. Пред седницата двата советници беа повикани од пазарџиите да...

  Вработените во образование го отфрлија непристојниот предлог на Владата и Неделков

  Наставниците се длабоко разочарани, откако синоќа бомбастично беше најавено процентуално зголемување на платите на воспитно-образовните работници. Претседателот на СОНК, синдикат кој доби масовна поддршка...

  Силен аларм за нео-врховизмот преку импликациите на именувањето на културен центар по Ванчо Михајлов

  Изминатиот викенд сведочевме на понижувачкиот настан во Битола за отворање на културен центар кој ќе го носи името „Ванчо Михајлов“ - фашист и нацистички...

  Битола е град кој даде многу жртви во борбата против фашизмот

  „Битола е град кој даде многу жртви во Народно Ослободителната Борба. При ваква ситуација во центарот на градот се отвара канцеларија за која добро...

  Последни објави