Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Став

  Поддршка од Левица до ОХРИД ЅОЅ!

  Деновиве преку постови на социјалните мрежи Граѓанската иницијатива ОХРИД ЅОЅ упати драматични апели врска со закажувањето на Јавна расправа за предлог-измените на планот за...

  СООПШТЕНИЕ – Нарушување на универзитетската автономија

  Левица најостро го осудува противуставниот и противзаконитиот упад на вооружените и униформирани безбедносни структури во автономната територија на најстариот Државен универзитет „Св. Кирил и...

  Какви синдикати ни се потребни?

  Најубавите денови се: Деновите кои сеуште не сме ги доживеале. (Назим Хикмет) Во една класична социолошка дефиниција синдикат е организација на работници која се залага за...

  Покана за прес – УЈП да не затајува податоци за највисоките приходи

  Во четврток, 26 ноември, во 12.30 часот Иницијативниот одбор на „Левица“ ќе одржи прес конференција пред Генералната дирекција на Управата за јавни приходи, која...

  Одговори на прашањата од блогерот Киберкотле

  Блогерот Киберкотле пред некој ден нè поздрави и ни постави неколку прашања. Неговиот текст може да се прочита на следниот линк. Уште еднаш му...

  Реакција по повод т.н. „марш на ангелчињата“ во Битола

  Република Македонија е секуларна држава според нејзиниот устав. Спроведувањето на религиска пропаганда во училиштата се коси со секуларната уставна определба на државата. Во оваа...

  Последни објави