Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Теренски активности

Левица пред споменикот на Стив Наумов во Битола, село Логоварди и село Болно одбележа 80 години од неговата херојска смрт

Стеван Наумов - Стив е истакнат македонски комунист и револуционер. Роден е во Битола на 27 октомври 1920 г.и потекнува од печалбарско семејство. По завршувањето...

Вечна слава на Илинден и АСНОМ!

По повод двата Илиндена, делегации на Левица составени од членовите на Президиумот, Реџеп Исмаил и Јована Мојсоска и членовите на Централниот Комитет, Саше Јанчев...

Говор на Амар Мециновиќ на протестот за поддршка на Ламбе Алабаковски

„Најголемиот непријател на македонското движење е фашизмот и бандата на Михајлов, рекол големиот Георги Димитров. Денеска, сведочиме дека уште е тоа така. Низ ликот и...

Mаршот на Левица во име на Гоце Делчев пристигна во Скопје

Вечерва, околу 19 часот, членовите на Левица од Велес, Гевгелија, Битола и Скопје пристигнаа до вечното почивалиште на великанот на македонската револуционерна борба -...

Левица – Аеродром: Средба на советниците од Левица со жителите од Мичурин

Со веќе воспоставена пракса и со несмалена динамика советниците од Левица од Општина Аеродром и Град Скопје остварија средба со жителите од населбата Мичурин. Поради...

Последни објави