Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Некатегоризирано

  Експропријација на украдениот имот наместо приватизација на здравството

  Додека министерот Димитров на својата посета во Берлин ги убедува германските пратеници дека Македонија е светол пример за регионот и Европа, истовремено се зголемува...

  Државата функционира со дотраени пожарникарски возила додека пратениците делат 750 000 евра за патни трошоци

  Огромните пожари кои секојдневно горат на цела територија на државата ја демонстрираа целосната нефункционалност на институциите. Застарените возила стари 40 години, недоволниот број...

  Референдумското прашање е спротивно на европските стандарди утврдени од Венецијанската комисија

    Собраниската Одлука за распишување на референдумот за планираната и наметната промена на уставното име на Република Македонија не е во склад со конституционалниот концепт...

  Левица Кавадарци: Културната стагнација кај младите мора да престане

  Положбата на младиот човек во нашиот град веќе долго време е на незавидно ниво, имено покрај економската зависност и социјалната изолираност, младиот човек во...

  Лозарите во Македонија повторно изиграни!

  На 25.08.2016 година беше постигнат договор меѓу претставниците на винарските визби и „претставниците” на лозарите, во посредство со локалните власти- на кој беше договорено...

  Режимот на критиките возвраќа со насилство

  Левица најостро го осудува инцидентот во кој еден наш член, заради критика на парадирањето на поранешниот премиер Н. Г. во поплавените подрачја, е физички...

  Последни објави