Националното и класното прашање се испреплетени

Димитар Апасиев

Дел од гостување на претседателот на Левица – Димитар Апасиев во емисијата Аргумент плус на ТВ 24

,,Нашето автенично македонско левичарење (преку АСНОМ) е во суштина национално.

Споредете ги балканските национализми и ќе видите дека македонскиот национализам е најслаб. Тој се сведува на некој сиромашен дедо со знаме од вергина.

Во ситуација кога имате великобугарски ФАШИЗАМ со отворање на клубови преку тајни служби и великоалбански национал-ШОВИНИЗАМ преку сецесионизам на Западна Македонија.”

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
22.12.2022

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ