Живееме во криза откако дојдоа СДС на власт

Димитар Апасиев

„СДС и ДУИ ги уништуваат јавните производствени капацитети како РЕК Битола, за да можат да си увезуваат струја каде што имаат маржа од 10%.

Тие го уништуваат јавното здравство, за да ќарат три приватни болници милионски суми. Наша беше идејата да ги ограничиме цените за лекување, Филипче нѐ убедуваше друго, за по две недели, тие го предложат истиот тој закон.

Нивните политики, иако се анти-ЕУ, се толерирани, бидејќи го држат народот со свиткана кичма. Политичар кој го цени народот, нема да води такви СЕРВИЛНИ политики и затоа на странците им одговара СДС.”

Претседателот на Левица, Димитар Апасиев во вчерашното интервју на ТВ 24.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
22.12.2022

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ