ИНТЕРВЈУА


Димитар Апасиев – Ние сме незгодни политички противници, од нас ќе зависи идната влада – Вечер/08.03.2020


Димитар Апасиев Левица на чело со Савевски ќе беше провладина пајтон партија! – Фокус/02.05.2019


Реџеп Исмаил (Хактан) – Позицијата на македонската Левица за состојбата во Венецуела – LeftEast/12.03.2019


Димитар Апасиев – Секоја наредна влада ќе има право да го раскине договорот Димитров-Коѕијас! – Лидер/06.01.2019


Димитар Апасиев – И да ги поткупат пратениците за да менуваат Устав, одлуката нема правно дејство – Макфакс/09.10.2018


Димитар Апасиев – Интервју за референдумот за промена на името – ПресингТв/20.09.2018


Димитар Апасиев – Некои прашања не заслужуваат одговор – ЈанакиЗнае/27.06.2018


Димитар Апасиев – Македонија има најнедостапна и најскапа правда во Европа! – ЈанакиЗнае/20.06.2018


Димитар Апасиев – Првиот дел од Договорот е „смртна правна пречка“ – 1ТВ/17.06.2018


Димитар Апасиев – По скоро три децении – па крајно време е да им се стави крај на преговорите за името – МКД/25.04.2018


Димитар Апасиев – Рашковски е превртливец, Анѓушев ќе го гледа сопствениот бизнис, а не интересот на граѓаните – Макфакс/15.06.2017


Димитар АпасиевЛевица го задава последниот удар против режимот – Окно/30.11.2016


Димитар АпасиевКонфискација на криминалниот имот на фамилијата – Фактор/12.10.2016


Митко НиколовТВ Вис – 02.06.2016


Хактан ИсмаилИнтервју за Радио Илинден – Радио Илинден/26.03.2016


Димитар АпасиевИнтервју за Радио Илинден – Радио Илинден/16.01.2016


Димитар АпасиевМакедонското трудово право е нетрудољубиво – ситуацијата е тешка, но не и неизлечива – Академик/18.11.2015


Димитар Апасиев – Ќе те начекаат алфи, ќе ти наместат два џоинта и докажи дека не се твои! – Фокус/26.06.2014