Прифатени условите на Левица – Богданци за јавно осветлување

258199947_367098858546775_2939759678818946002_n

На 14-та седница на дневен ред на Совет на Општина Богданци, поддржана беше иницијатива поднесена од страна на советникот Тодоров.

Иницијативата се однесува на замена на сите натриумови со нови лед сијалици, каде условите кои беа изнесени од наша страна во однос на инвестициите во јавното осветлување, на говорница, Градоначалникот Шапов ги прифати.

Со оваа одлука ќе ја намалиме потрошувачката на електрична енергија во делот на Јавно осветлување за повеќе од 70%.

Како и секогаш ЛО Левица – Богданци дава конструктивни предлози таму каде што сметаме дека може да е подобро, а сето тоа да е во интерес на граѓаните.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – БОГДАНЦИ

06.ЈУНИ.2022

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ