(Видео) Левица – Велес: Општина Велес планира нови вработувања

veles

Коалицијата ДПМНЕ-ДУИ на последната седница на Советот на Општина Велес изласа одлука во која се предвидува нови 34 вработувања, со единствен изговор зголемен обем на работа!

Доколку се реализираат овие вработувања Општината месечно ќе исплаќа вкупно 872 715 денари нето, сума што е приближно иста со сумата која што општината би ја плаќала доколку се дадеше поддршка на иницијативата за бесплатна градинка, која што беше предложена од советниците на Левица.

Во услови на криза парите од граѓаните се трошат за плати на непотребно вработени партиски членови!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ВЕЛЕС
23 ЈУЛИ, 2022

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ