Веќе два месеци нема никаква одговорност или иницирана постапка за откриениот скандал на Тетовскиот универзитет, каде кадри на ДУИ и актуелни функционери незаконски се стекнувале со научни звања и ги злоупотребувале буџетските средства. Со ново писмо до јавноста инспекторот Илиевски кој го разоткри скандалот повторно потенцира дека добивал закани од […]

Oставка и кривична одговорност за заканите на заменик-министерот Нухиу кон ...


После новообјавената бомба на медиумот Економски Лидер, се потврди дека генералниот секретар на Владата не смеел да преговара со компанијата Леонардо околу јавната набавка за М-НАВ, затоа што тендерот сѐ уште не бил комплетиран, но и покрај тој факт Рашковски инсистирал спорниот состанок да се одржи. Во објавената аудио-снимка генсекот […]

Заедно со тужбата од генсекот Рашковски ја очекуваме и неговата ...


Скандалот за генсекот Рашковски кој периодов одекна во Републиката и ја разоткри корумпираноста на социјалдемократите и нивните непотистички поставени функционери, воедно е ништо повеќе ни помалку од јасен доказ за тоа што на народот му е одамна јасно: СДСМ е новото ДПМНЕ, на стереоиди! Не ни треба никаква евтина интелектуалност, […]

Тужи нѐ Рашковски – побрзо ќе напишеш тужба од твојот ...Што значи повратокот на 15% од ДДВ? Колкава сума ќе добијат назад граѓаните? Лимитот на месечниот трошок на еден граѓанин е, во општ случај, неговата плата, доколку се занемари кредитот што истиот го зема. Максималниот повраток на месечно ниво кој може да го добие една текстилна работничка која заработува 12000 […]

Повратокот на ДДВ е понижувачки и ги злоупотребува најсиромашните граѓани


На народот одамна не му требаат “бомби” за да дознае како се одвиваат владините зделки и како добрата создадени од народот се префрлаат во рацете на корумпираните елити. Сепак, убаво е да се чуе речникот на нашите “прогресивни” тирани кога мислат дека се скриени од очите и ушите на народот.  Со […]

Генералниот секретар Рашковски треба кривично да одговара


Ова е логичен разултат на бркање влез во унија и сојуз на кој силен и едуциран народ не му треба. Тоа што нив им е потребно од нас е силна заштита на приватна сопственост, гладен народ, неквалитетна едукација, слаба социјална заштита и сиромаштија во форма на ниски плати и висока […]

Патот до НАТО и ЕУ е поплочен со лажни ветувања ...