Предлог-законот на Левица ја помина првата фаза – земјоделките ќе добијат платено породилно отсуство

AFZ бело

На денешната собраниска седница, помина потребата за носење на законот по скратена постапка (прва фаза) за платено породилно отсуство за жените земјоделки (Измена и дополнување на Законот за здравствено осигурување), предложен од пратениците од Левица.

Апелираме матичната Комисија за здравство што побрзо да го разгледа и усвои овој Предлог на комисиска седница и потоа истиот повторно да се најде на пленарна седница за да се оконча целиот процес и конечно да прекине досегашната дискриминација на жените-земјоделки.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – АФЖ

10.05.2023

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ