Задолжувањата ќе наметнат мерки за штедење погубни за обичните луѓе

јулијана штрковска

Координаторката на Секторот за финансии при Левица, Јулијана Штрковска Колариќ, во емисијата ,,Утрински печат”.

Со овој предлог-Буџет се предвидува eдна третина од расходите да бидат покриени со нови задолжувања. Предлог-Буџетот во целост е инфлаторен и не носи во ДОЛЖНИЧКО РОПСТВО. Со ваков Буџет ќе се зголемат цените, но не и потрошувачката, а со тоа дополнително ќе опадне и oнака нискиот стандард на живеење.

Во 2023 година инфлацијата нема да се смири, а задолжувањата ќе продолжат. Следните генерации ќе мораат да го прифатат овој долг или пак да се иселат од државата.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
22.12.2022

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ