Мојсоска: ДПМНЕ ја менува Тиранската за Косовска платформа

Screenshot 2024-06-07 131916

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Говорот на Генералниот секретар на Левица и народен пратеник Јована МОЈСОСКА на конститутивната Седница

„Во 2017 кога се избираше Џафери за спикер, за споредба – тогаш СДСМ имаше 49 пратеници, ДУИ имаше 10 пратеници. Сега гледаме како партија која се нарекува дека е последниот бастион во одбрана на македонизмот со 61 пратеник ја дава втората најважна функција на државата во партија која до пред 1 година беше дел од криминалниот режим на Заев.

Повторно се докажа дека оваа партија нема капацитет да ги спречи сите антимакедонски процеси од 2001, па натака, затоа што сето она што го доби ДУИ во претходниот мандат, сега само ќе биде надградено со една Косовска платформа, која ја претставува коалицијата на ‘Вреди’.

Единствено во целиот негов политички ангажман е тоа штово 2013 година кога ВМРО – ДПМНЕ беше на власт, Африм Гаши беше токму иницијатор за рушењето на споменикот на Цар Душан, така што тоа му беа и зачетоците на пилитичкиот активизам.

Во неговата бледа кариера кога го спасуваше Заев, кога требаше заедно да се руши Владата, тој дури и условуваше да биде дел од Владата каде повикуваше на директно мешање од надворешни експерти за решавање на судски процеси над нас како Монструм, како Диво Населје… Африм Гаши и сите од Вреди не се чувствуваат комотно кога се пее македонската химна.

Сега е заменета Тиранската платформа со Косовска.“

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ