(Видео) Ристовски: Вработување на сезонски работници за минимална плата – алиби за ангажирање на надворешна фирма

Риле Дејан Ристовски

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Општина Аеродром, спрема одлуката за давање на согласност на ЈП за осветлување да раководи и со комунални дејности, планира да вработи 120 сезонски работници кои би работеле за минимална плата и би биле по договор на дело.

За ова збор зема советникот Дејан Ристовски кој јавно праша дали со овој потценувачки однос, кој го има општината спрема сезонските работници, се планира пак да се ангажира надворешна фирма, како би се испумпале народни пари надвор од општина Аеродром.

Во прилог неговото обраќање.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ