Сашко Јанчев за Редкаст: Ни ЕУ, ни НАТО ни запад не е засекогаш, само Македонија ни е засекогаш

Screenshot 2024-05-23 123859

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

,,Прво е Македонија, а потоа е се друго. Многу ме нервира кога ни ја наметнуваат таа приказна, таа малодушност „Без ЕУ нема да не биде, без НАТО нема да не биде, без запад нема да не биде”. Не. Тоа го имаме и историски. Викале и дека отоманско било засекогаш, дека кралството Југославија било засекогаш, Голема Бугарија во фашистичко велеа дека ќе биде засекогаш. Така и ЕУ не е засекогаш. Само Македонија ни е засекогаш.

Идниот пратеник на Левица во Собранието на Р. Македонија – Саше Јанчев.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ