СДСМ паѓа под 200.000 гласови, а ЛЕВИЦА сама крева над 100.000 гласови

Димитар Апасиев

“СДСМ паѓа под 200.000 гласови, заедно со коалицијата, а Левица сама крева над 100.000 гласови. Левица станува трета партија по големина, по сите стандарди, ние имаме малтене во секоја трета општина канцеларија, тоа значи дека сме поголеми дури од ДУИ.

За разлика од бројот на членови кај другите партии, кај Левица има еден феномен, односно Левица е антиклиенталистичка. На пример, ние имаме над 6.000 членови, а тежиме кон 100.000 гласови. Додека другите партии имаат, карикирам, 200.000 членови, 200.000 гласови”

Претседателот на Левица, Димитар Апасиев за Фокус.

Кликни за целото интервју на Апасиев

#ЛевицаОдПарламент

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
12.12.2022

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ