Пратеникот Крмов од Левица – Против апанажа

Screenshot 2024-06-07 121941

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Единствено пратеникот од редовите на Левица, Борислав КРМОВ, како член на Комисијата за прашања на изборите и именувањата гласаше против апанажа на околу 50 поранешни функционери.

,,Левица беше единствена партија којашто денес гласаше против апанажата. Јас бев единствен член на Комисијата што гласаше против” – рече во изјавата за ТВ Стар, пратеникот Крмов.

Крмов додаде дека ако нешто е законско, тоа не значи и дека е праведно.

,,Јас како член на Комисијата, а претставник од Левица, гласав против апанажа на некои 50-тина поранешни колеги – пратеници од претходниот состав” – потенцираше Крмов.

Инаку, денес се одржа првата седница на Комисијата за прашања на изборите и именувањата, така што

За потсетување, пратениците од Левица, Димитар Апасиев и Борислав Крмов, уште во 2022 година поднесоа измени на Законот за плата и другите надоместоци на избрани и именувани лица во Република Македонија. Квислинзите од редот на пратениците од тогашната и тогашната власт ГО ОТФРЛИ предлог – законското решение што од Левица беше предложено во интерес на работничката класа.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ