Крмов: шестчасовно работно време е попродуктивно за работниците, земјоделците треба да добијат фер откупна цена

Screenshot 2024-05-16 121152

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Пратеникот Борислав Крмов, Носител во ИЕ3, за програмата на Левица, во однос на работниците и земјоделците истакна:

,,ИЕ 3 е во најголем дел работнички и земјоделски регион.

Ние предлагаме шестчасовно работно време. Тоа не е никаква илузија, тоа на Запад го има – многу е поголема продуктивноста со шестчасовно работно време.

За земјоделците, најклучно е да имаме државни откупни центри, за да може земјоделците да добијат фер цена. Сега имате флаширана вода 20 денари, а тие сакаат млекото да им го откупат за 18 денари”.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ