ЦК на Левица: Спремни за претседателски и парламентарни избори

425976879_962493088567089_3328740279091904736_n

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Денеска, на 4-ти февруари 2024 година, беше одржана XXIV-та редовна сесија на Централниот комитет на Левица, со над 80 членови на ЦК и нивните заменици.

Низ опсежна дискусија за конечните стратегии за следниот период, со висок степен на мотивација и спремност на структурата и политичката Платформа, се завршија и подготовките за претседателските и парламентарни избори, во кои ќе продолжи тенденцијата на најбрз раст на Левица на македонската политичка сцена.

На сесијата се потврди кооптирањето на Амар Мециновиќ и м-р Александар Симонов за нови членови на Президиумот на Партијата.

На 7-ми февруари, на прес-конференција Левица ќе го претстави својот кандидат за претстојните Претседателски избори, кој ќе биде единствениот разумен избор во клучниот момент за Република Македонија.

Третата опција станува единствена алтернатива на системското уништување на државата и достоинството на обичниот народ – и единствена шанса за народна власт!

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ