Левица пред КСС ја претстави својата трудова програма

440968294_1011968043619593_6057962602110117431_n

На 1-ви мај, на денот на трудот – празникот на организираниот труд, Левица ја претстави својата програма пред Конфедерацијата на слободни синдикати во Република Македонија.

441210696 1011968076952923 4938275407748609622 n

Нашата програма почнува и завршува со работникот како столб на општеството кој 33 години е политички заборавен и постојано експлоатиран. Наместо работните интереси, во државата владеат интересите на олигархијата.

441058940 1011968186952912 5516864156996191890 n

Предвидуваме најсуштински и структурални промени на трудовата и финансиската политика која ќе ја врати моќта на одлучување во рацете на работникот.

441221535 1011968130286251 3962110666511154672 n

Левица била и секогаш ќе биде ваша Партија – Партија на Трудот, на широките работнички маси.

441285708 1011968153619582 8684461004880556810 n

На претставувањето на програмата присуствуваа членот на Президиумот и носител на ИЕ 2, Амар Мециновиќ и координатор на трудовиот сектор Александар Димитријевиќ.

441058320 1011968203619577 1348261666489599493 n

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ