Условот е јасен: Кога ќе има Македонци во бугарскиот Устав може да има Бугари во Уставот на Македонија

Апасиев

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев, на вчерашната прес-конференција беше запрашан зошто не беше на лидерската средба во понеделникот.

„Цениме дека нема што да преговараме за тие прашања. Нашиот став е јасен. Бугари во Устав во Македонија може под еден услов, кога ќе има Македонци во бугарскиот Устав. Тоа е непроменет став и нема зошто да разговараме на темата.“

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

12.11.2022г.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ