(Видео) Крмов: Ние сме единствена опозиција во Собранието

Борислав Крмов Прес
Изјава за медиуми на пратеникот Борислав Крмов, по повод блокирањето на процедурата за донесување Изборен законик од страна на Левица, којшто власта сака да го протне на два месеци пред изборите:

„Поднесовме 772 амандмани, со тоа законот е блокиран. Сите членови во кои што вршеле тие промени се проблематични. Тука да го спомнам и тој дел со масовно ограничување и воведување кривично дело со фејсбук спонзорирање, коешто ние се сеомневаме, т.е. сме сигурни дека тоа е директен таргет на нас. Така да ние не отстапуваме, нема измени, едноставно по препораките на ОБСЕ и ОДХР едноставно нема време за да се носат вакви измени два месеци пред избори, така да нема компромис, нема отстапување.“

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ