АФЖ-Левица го одбележа Денот на жената со трибина на тема „Жени во политиката“

430841430_981215456694852_4513550757019663481_n

Со трибина на тема „Жени во политиката”, и свеченост по повод годишнината од формирањето на Антифашистичкиот фронт на жените на Левица, АФЖ-Л го одбележа Денот на жената, 8 Март.

432215870 981216313361433 6604768150797080195 n

Во присуство на широк аудиториум, поздравни обраќања на настанот имаа  првата кандидатка на Левица за претседател на Р. Македонија, професорката Билјана Ванковска и  претседателот на Левица, проф. Димитар Апасиев.

432239633 981215290028202 476334012040390496 n

Пред присутните се обрати и раководителката на АФЖ-Л, Весна Кираџиева, која заедно со проектниот тим на трибината ги презентираше резултатите од спроведеното истражување во врска со аспектите на вклученост на жените во политиката и нивните размислувања.

432228289 981217653361299 5596741867911128485 n

Документот со  резултатите од спроведеното истражување можете да го погледнете на овој линк, на нашата веб страница:

Честит 8 Март, силни жени!

432182010 981216000028131 1004097464785750679 n

Борбата пак се раѓа!

Борбата на нашето време почнува сега!

432270462 981216050028126 2591260890726790013 n
432223856 981215516694846 8109859068256510799 n

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ