Пратеникот Апасиев го прекина говорот на Урсула

Ursula_Fon_Der_Lajen-Урсула_Фон_Дер_Лајен

На денешното обраќање на претседателката на Европската комисија – Урсула Фон Дер Лајен, опозицискиот пратеник и лидер на Левица, проф. Димитар Апасиев со свирежи од свирче го прекина нејзиниот говор и остави транспарент на собраниската говорница со наслов: „Македонија вели НЕ“.

Собранискиот канал на МТВ го цензурираше овој момент од директниот пренос, свртувајќи ги камерите од овој потег на изразување револт од страна на пратеникот на Левица.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
14 јули, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ