1.300 амандмани – Левица блокира поткуп на медиумите

Левица Џиш _ Levica Dzhish

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Левица нема да дозволи власта да ги корумпира медиумите и да ги троши државните пари за поткуп во своја корист!

316163564 704672371015830 208363362999873550 n

Пратениците на Левица, Димитар Апасиев и Борислав Крмов поднесоа вкупно 1 300 амандмани до собранискиот архив за новиот Закон за аудио-визуелни медиумски услуги со кој треба да се помогне недемократското и авторитарно дејствување на властите.

Оваа материја требаше да се најде пред собраниската Комисија за транспорт, врски и екологија во 12 часот, но седницата на комисијата е одложена поради амандманската блокада на Левица.

Нашите пратеници нема да дозволат јавниот простор и слободната мисла да бидат потиснати под чизмата на авторитарниот режим на СДС, кој ги враќа на голема врата најлошите политики од претходниот режим.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

18.11.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ