150 километри во чест на таткото на македонската нација – Гоце Делчев

345041610_191098863816169_992429083355604284_n

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

На 120 години од загинувањето на најголемиот наш револуционер и Татко на македонската нација – Гоце Делчев, Левица по трети пат го одржа тридневниот марш во негова чест од 150 километри од Гевгелија до вечното почивалиште на Великанот во цркавата Св. Спас во Скопје.

Како и минатите години, маршот го предводеше советникот на Левица од Гевгелија Саше Јанчев, овој пат во придружба на членот на Президиумот Реџеп Исмаил, портпаролот Амар Мециновиќ и координаторот на Секторот за надворешна политика Александар Симонов.

Макотрпниот пат кој заедно го одиме во чест на неговото херојство и жртва, дава насока во која Борбата води кон победа, во која истрајноста и непоколебливоста на волјата се пресудни – на што нѐ учат Гоцевите идеали.

Вечна слава Учителе!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

04.05.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ