79 години од масакрот во Ваташа

288551783_707528090554055_2056557662623647043_n

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Денес, претседателот на Левица – Димитар Апасиев, заедно со пратеникот Борислав Крмов и членовите на Президиумот – Бранко Ристов и Јована Мојсоска, положија свежо цвеќе на паметникот на 12 младинци, кои на денешен ден во 1943 година беа сурово стрелани од бугарскиот фашистички окупатор.

Заедно со членови на локалниот огранок и членови на Црвена Младина, се сеќаваме на загинатите во НОВ, со посета на Спомен-костурницата во Кавадарци и Паметникот на 12 другари во близина на Ваташа.

Ваташкиот масакр е еден од најкрвавите и најбруталните злосторства извршени од страна на бугарскиот фашистички окупатор.

КРВОПИС Е И ВАТАША!

Вечни да се: Перо Видев (15), Ванчо Гурев (19), Данко Давков (18), Илија Димов (18), Ристо Ѓондев (18), Блаже Ицев (20), Пане Мешков (18), Герасим Матаков (18), Ферчо Попѓорѓиев (26), Васо Хаџиjорданов (28), Диме Чекоров (20) и Пане Џунов (18).

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

16 јуни, 2022

288551783 707528090554055 2056557662623647043 n287946757 414268240574903 4257559497111075290 n287382188 1232025260871829 8751809537932584960 n 288319269 750422412646253 5802222200631887735 n287364790 1956680544719956 4551734609247910157 n

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ