(Видео) Поради колизија на интереси со градоначалниците – Град Скопје треба да постави мерна станица кај Усје!

Амар Мециновиќ

Советникот на Левица во Советот на Град Скопје – АМАР МЕЦИНОВИЌ, истакна дека иако во Советот на Општина Кисела Вода е поднесена иницијатива од Левица за мерна станица кај Усје уште во септември – истата не е реализирана.

Поради тоа, Мециновиќ дополна дека одговорноста треба да ја презеде Советот на град Скопје.

Иницијативата на Левица за поставување мерна станица за квалитетот на воздухот кај УСЈЕ беше изгласана БЕЗ ПОДДРШКА ОД СОВЕТНИЦИТЕ НА ВМРО-ДПМНЕ.

#ЦрвеноСкопје

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
30.01.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ