Андреа Јанков – кандидат за градоначалник на Центар

4 Андреја 900х600

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Левица вечерва го објави својот кандидат за градоначалник во Општина Центар – Андреа Јанков.
Роден е во 1982 година во Скопје, Општина Центар. Магистер инженер-архитект, со магистерска теза од областа на самоодржливоста и неинвазивната архитектура. Посветен работник со 14 години искуство во приватниот сектор, овластен проектант и инженер за изведба со Овластување Б (од 2012 година), тековно вработен во „Елена Лука Инженеринг“. Љубител на природата и основач и претседател на здружението на граѓани „Го Сакам Водно“. Оженет и татко на две деца.
Неговата борба е насочена кон: хумано и самоодржливо урбано живеење; заштита и грижа за животната средина; борба со аерозагадувањето; зголемување на стандардот за зеленило по глава на жител; градење на мерит систем и демократизација на локалната самоуправа преку референдуми, народни иницијативи, собири на граѓани и зголемена граѓанска партиципација во носењето одлуки на општинско ниво.
Повеќе за биографијата на Јанков можете да прочитате тука.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ