Антифашизмот ја буди Македонија

311105633_674824784000589_8101385738310659449_n

Духот на антифашистичката победа над силите на мракот засекогаш ќе ги разбранува срцата на нациите победници, кои го изградиле новиот свет, не оставајќи место за идеите за уназадување на човештвото.

Пламенот на победата на македонската и југословенската држава над силите на оската и балканските предавници и слуги, вечно ќе гори во срцата на македонскиот народ.

Во Македонија и на Балканот нема повеќе простор за рехабилитација на фашистичките идеи за потчинување на единството и рамноправноста помеѓу народите на сметка на туѓи империјалистички интереси.

Македонија се буди!

310897122 674825020667232 7876533763642533550 n
Антифашистички протест во Охрид
310919671 674824954000572 9114523778838402368 n
Антифашистички протест во Охрид

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
08.10.2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ