Дали Богоев одобри поставување рампа на јавен простор?

256791391_4833740613360134_4852150831750456977_n

До советничката група на Левица во Карпош изминатиот период пристигнаа повеќе поплаки поврзани со незаконско оградување јавен простор. Се работи за површина помеѓу зградите на ул. Варшавска и Бул. 8-ми Септември и спортскиот терен на СГГУГС „Здравко Цветковски“, на кој е поставена рампа, а просторот се користи за паркирање.

Жителите на околните згради, кои немаат пристап до јавниот простор, веќе неколку пати се обратиле до општинските служби, но оттаму немаат добиено конкретен одговор. Дополнително, до Левица Карпош пристигнаа и гласини дека оваа рампа е поставена со амин од Стефан Богоев, поранешен градоначалник на Општина Карпош, сега потпретседател на СДСМ.

Јавно го повикуваме Богоев да се изјасни околу овие гласини, а до надлежните општински служби на Карпош бараме најбрз одговор околу легалноста на оваа рампа и нејзино отстранување, доколку истата не е легална.

308870642 433200228936030 7992374880512173629 n

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – КАРПОШ
02.10.2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ