Директорот на ЈП за државни патишта Ејуп Рустеми нема слух за безбедноста на Битолчани

битола

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

На 8ми Април, советничката група на Левица-Битола поднесе барање до советот на Општина Битола кое беше едногласно поддржано за санирање на мостот и тунелот над градот на регионалниот пат А3 коридор Е-65.

Оваа иницијатива преку локалната самоуправа беше испратена до надлежната институција, односно до ЈП за државни патишта.

После четири месеци, одговор нема од ЈП за државни патишта на Република Македонија и директорот Ејуп Рустеми

Го повикуваме јавно директорот Ејуп Рустеми да одговори на барањето на Левица и да преземи итни мерки за санирање на овај проблем кој има единствена цел да ја заштити безбедноста на граѓаните.

Со оваа неажурност од страна на надлежните органи, жителите на градот се изложени на постојан ризик од сообраќајни незгоди какви што имавме во изминатиот период.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – БИТОЛА

28.07.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ