Додека Лимани се луксузура работниците немаат 4 месец плата

Левица Џиш _ Levica Dzhish

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Додека директорот Локман Лимани од Алтернатива се луксузура во модерни канцеларии, репрезентации и патувања, вработените во АД ВОДОСТОПАНСТВО Скопје немаат земено веќе четврти месец плата.

Во услови на криза и препораки за штедење, директорот ги реновираше просториите за состаноци, а својата канцеларија освен што ја реновираше, ја пресели и на Водно.

photo 2022 09 27 11 47 51

Од друга страна, на работниците освен плата, не им се уплатуваат ниту придонеси, па со тоа го губат правото на бесплатно лекување.

Голготата на работниците е доведена до тој степен, што дел од работниците кои имаат потреба од медицински интервенции, го молат директорот да ги одјави, за да се пријават како невработени во Агенцијата и да користат здравствени услуги.

Јавноста е сведок како оваа корумпирана влада вештачки ги уништува јавните претпријатија, преку нивните неспособни кадри, заглавени во криминали. Дали, по примерот од погубната транзиција, СДС спрема приватизација и на водата во Македонија?

Кризата која ја загрози егзистенцијата на мнозинството граѓани не е увезена од надвор – единствен виновник за траорната економска состојба е коалиционото амнестирано мнозинство, предводено од СДС и ДУИ и нивните пајтон партии.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

27.09.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ